Home page > otkrijte Whirlpool > press centar

whirlpool press centar

Whirlpool-ov Pret-a-porter:
REVOLUCIJA U ODRŽAVANJU ODEĆE

Beograd, 6. decembar 2006.

Whirlpool

Na svečanoj novogodišnjoj reviji pod nazivom „Više od mode“, svojevrsnim modnim performansom u organizaciji agencije "Select" zajednički su se predstavili kompanija Whirlpool i modna kuća AMC Afrodite Mode Collection. Ovom prilikom, pored revije novogodišnjih modela kuće AMC iz kolekcije jesen/zima 2006/07, predstavljen je najnoviji proizvod kompanije Whirlpool – aparat za osvežavanje odeće, Prêt-à-porter.

Whirlpool-ov Prêt-à-porter predstavlja idealno rešenje kada vam odeća nije prljava, ali ne izgleda uredno. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji "suve" pare i jedinstvenoj nepromočivoj vreći, Prêt-à-porter uklanja nabore i mirise iz odeće, dok istovremeno čuva tkaninu.

Prêt-à-porter je vrlo jednostavan za korišćenje i bezbedan za sve vrste prirodnih i sintetičkih materijala. Potrebno je samo da odeću smestite u unutrašnjost vreće, plastičnu čašu napunite destilovanom vodom, zatvorite vreću i pritisnete dugme za start. Za 20 do 40 minuta, u zavisnosti od vrste tkanine, bez upotrebe deterdženata ili drugih aditiva, vaša odeća će izgledati odlično, mirisati sveže i biti spremna za nošenje.

Prêt-à-porter je mali, lagan i prenosiv, pa je idealan za putovanja. Cena aparata na našem tržištu je 21.999 dinara.

Za modne poklonike, Whirlpool je priredio specijalno iznenađenje – limitiranu verziju aparata Prêt-à-porter sa elegantnom torbom od tamno plave kože i masivnom srebrnom šnalom, koju je dizajnirao poznati modni kreator Antonio Berardi. Prêt-à-porter se u ovoj limitiranoj verziji prodaje samo u ekskluzivnim modnim radnjama u svetu.

Whirlpool Corporation je vodeći svetski proizvođač i distributer krupnih aparata za domaćinstvo, poznat po stalnim tehnološkim i dizajnerskim inovacijama proizvoda. Sa sedištem u Benton Harboru, u Mičigenu, ova kompanija ima proizvodnju u 13 zemalja i plasira proizvode pod imenom 12 glavnih robnih marki u više od 170 zemalja. U potpunom vlasništvu korporacije Whirlpool, u Evropi posluje kao Whirlpool Europe sa sedištem u gradu Comerio u Italiji, u čijem je sastavu i Whirlpool d.o.o. u Srbiji.

 

whirlpool registrovao firmu u srbiji

Beograd, 3. novembar 2006

Whirlpool

Svečanim prijemom u Poslovnom centru “Ušće”, američka kompanija Whirlpool proslavila je osnivanje posebnog preduzeća Whirlpool d.o.o, nakon nepunih pet godina uspešnog poslovanja kroz predstavništvo za Srbiju.

Među uglednim zvanicama bili su g–đa Marija Endruz, ekonomski savetnik Ambasade SAD u Beogradu, g. Vlatko Sekulović, državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom i g. Lorenco Milani, direktor Whirlpool Evropa za region Mediterana, sa sedištem u Italiji.

Po rečima g-đe Suzane Dubajić, direktora Whirlpool d.o.o., prerastanje predstavništva u posebno preduzeće rezultat je napretka kompanije i pozicioniranja Whirlpool robne marke među vodeće na domaćem tržištu. Rukovodeći se postulatom kompanije da je kupac uvek na prvom mestu, g-đa Dubajić je istakla da Whirlpool u Srbiji od samog početka funkcioniše potpuno aktivno i na isti način kao i bilo gde u svetu, a da osnivanje Whirlpool d.o.o. znači pre svega veliki benefit za potrošače.

"Od sada će Whirlpool proizvodi biti daleko dostupniji kupcima u maloprodaji, kako po pitanju obima tako i po pitanju asortimana. Zastupljena je najšira paleta proizvoda čija ponuda može da zadovolji svaki džep, ali i svaki zahtev, a koji po svom kvalitetu odgovaraju opštim kompanijskim standardima. Svi naši proizvodi imaju tri godine potpune garancije i potpunu post-prodajnu podršku po pitanju praćenja proizvoda i saveta kupcima. Sada i distributeri imaju kvalitetniju uslugu jer se snabdevaju direktno iz zvaničnog skladišta u Beogradu", rekla je Suzana Dubajić. Ona je sa posebnim zadovoljstvom najavila da će Whirlpool Srbija, u skaldu sa opštim kompanijskim principom brige o društvenoj zajednici, nastaviti sa svojom dosadašnjom praksom humanitarnih aktivnosti u vidu donacija institucijama sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim porodicama.

G. Lorenco Milani, direktor Whirlpool Evropa za region Mediterana, istakao je da korisnici u Srbiji znaju da odaberu dobar kvalitet i dobar dizajn po kojima su Whirlpool proizvodi poznati, i da će zbog toga Whirlpool nastaviti intenziviranje prisustva u ovom regionu.

G–đa Marija Endruz, ekonomski savetnik Ambasade SAD u Beogradu, rekla je da je dolazak jedne velike kompanije kao što je Whirlpool dokaz da postoji rastući interes za američka ulaganja u Srbiji. Ona je dodala da veruje da Srbija preduzima konkretne i pozitivne korake u kreiranju poslovne klime koja će omogućiti ne samo dodatne strane investicije, već i razvoj privatnih kompanija.

Državni sekretar Vlatko Sekulović potvrdio je da Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom intenzivno radi na poboljšanjima mogućnosti za strana ulaganja, posebno ističući Strategiju podsticanja i razvoja stranih ulaganja koju je usvojila Vlada Srbije.

Whirlpool Corporation je vodeći svetski proizvođač i distributer krupnih aparata za domaćinstvo, poznat po stalnim tehnološkim i dizajnerskim inovacijama proizvoda. Sa sedištem u Benton Harboru, u Mičigenu, ova kompanija ima proizvodnju u 13 zemalja i plasira proizvode pod imenom 12 glavnih robnih marki u više od 170 zemalja. U potpunom vlasništvu korporacije Whirlpool, u Evropi posluje kao Whirlpool Europe sa sedištem u gradu Comerio u Italiji, u čijem je sastavu i Whirlpool d.o.o. u Srbiji.

.

WhirlpoolSrbija / Druge Zemlje